FAQ

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling aankomt? Waar vandaan verstuur je?

Hamexpert.nl verzendt exclusief met UPS, waarvan we hebben vastgesteld dat het betrouwbaar en efficiënt is. Bezorging via UPS Standard (3-5 werkdagen naar Benelux) is gratis bij bestellingen boven de € 250,-.

We ship from our hub outside of Barcelona. Wait, Spain? Don’t panic- we’ve been doing this for nearly a decade. UPS shipping is tracked, quick, and reliable. Shipping from Spain allows us to sell the best jamon at Spanish prices.

Hoe bewaar ik een jamon met bot?

Voordat je hem aansnijdt, is je jamon makkelijk drie maanden houdbaar. Als je hem een week of twee bewaart, kun je hem in de doos laten. Zonlicht vermijden. Om hem voor langere tijd op te bergen, kun je hem beter op een jamon standaard zetten of ophangen. In beide gevallen is het het beste om het uit direct zonlicht te houden. Zodra je begint te snijden, kunt je hem het beste op zijn standaard bewaren en bedekken met een lap.

Hoe lang gaat de jamon mee?

Je kunt je jamon 3 maanden bewaren zonder hem aan te snijden, het beste is op een jamonhouder of opgehangen. Als je er eenmaal van begint te eten, gaat hij nog ongeveer een maand mee. Het is het beste om er regelmatig van af te snijden, om te voorkomen dat het vlees uitdroogt. Een goede truc is om het eerste grote stuk huid dat je van de bovenkant afsnijdt te bewaren om na elke snijbeurt de blootgestelde stukjes ermee te bedekken.

Moet jamon gekoeld bewaard worden?

Jamon met bot heeft geen koeling nodig. Hammen zonder bot of gesneden ham kun je het beste in de koelkast bewaren als ze eenmaal zijn geopend.

Hoe kies ik een jamon?

We dachten al dat je het nooit zou vragen! Zie onze gids, Alles over Spaanse Ham!

Is jamon moeilijk te snijden?

Het snijden van een jamon met bot vergt wat oefening! Maar het is een leuke oefening. Je hebt een hamstandaard en een lang flexibel jamon- of fileermes nodig. Gebruik een scherp gekarteld mes om door de huid te snijden (waardoor het jamon-mes bot zou worden). Als je het gratis mes gebruikt dat we bij onze hamstandaards leveren, slijp het dan vaak (en overweeg te investeren in een beter mes). Het doel is om plakjes zo dun te snijden dat ze doorschijnend zijn. Wees niet bang voor een beetje wit vet op je plakjes, het draagt bij aan de smaak. Gooi geel vet weg. We raden u aan een paar YouTube-video’s over dit onderwerp te bekijken. Jamon zonder bot kan met de hand worden gesneden met een zeer scherp mes, maar het is het beste op een snijmachine. We hebben ontdekt dat een vriendelijke lokale delicatessenwinkel vaak bereid is het voor je te snijden voor een paar euro, wat plakjes of een glimlach.

Hoeveel jamon heb ik nodig?

De meeste achterpoothammen wegen tussen de 7 en 8 kg. Goed gesneden, ongeveer de helft hiervan is smakelijke jamon (de rest is huid, vet en bot). Als je ham als tapa of voorgerecht serveert, is 50 gram per persoon een goede regel (hoewel mensen veel meer zullen eten als ze aan hun lot worden overgelaten). Voor een hoofdgerecht is 100g meer geschikt. Een schouderham (voorpoot of paleta in het Spaans) weegt meestal tussen de 4 en 5 kg en bevat iets meer vet en bevat ongeveer 40% smakelijke ham.

Wat is uw retourbeleid?

We willen dat onze klanten tevreden zijn. Als je bestelling niet aan je verwachtingen voldoet, neem dan binnen 14 dagen contact met ons op. E-mail ons op info@hamexpert.nl.
 
 
Als je bestelt en van gedachten verandert voordat we verzenden, betalen we je bestelling graag terug, verminderd met de 3% die onze creditcardverwerker ons in rekening brengt.

Verkoopt u ook ham aan de rest van Europa?

Jazeker!

Oostenrijk zie  https://schinkenliebhaber.de

Denemarken, zie https://spanskskinke.dk

Finland zie https://iberiankinkku.fi

Frankrijk zie https://jambonexpert.fr

Duitsland zie https://schinkenliebhaber.de

Zwitserland zie https://schinkenliebhaber.ch

Engeland zie  https://jamonexperts.co.uk

En als u ergens anders bent geen probleem. Hamexpert.nl verstuurd ook naar de rest van Europa.

Stuurt u ook naar de Verenigde Staten??

Als u een jamon naar de Verenigde Staten wilt sturen neem dan contact op met onze amerikaanse site: https://hamlovers.com.

About HamExpert the company

Hamexpert.nl is eigendom van en wordt beheerd door Ibericsa SL, P.I. Catex Moli, 08640 Olesa de Montserrat, Spanje.

Sluit je aan bij HamExpert!
Schrijf je in voor onze (onregelmatige) nieuwsbrief en we sturen je een kortingscode.
    Abbonneer je